ZAKON O USKRATI PRAVA NA UVEĆANJE PLAĆE PO OSNOVI OSTVARENIH GODINA RADNOG STAŽA , DODATAK NA VJERNOST, OBAVIJEST

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Zagreb, 23. travanj, 2014. Godine

 Ur.broj: OS MUP-01-03-O-10/14.

Poštovani,

Budući da je temeljem donesenog Zakona Ministarstvo unutarnjih poslova počelo sa donošenjem Rješenja kojim se uskraćuje pravo na uvećanje plaće na osnovi ostvarenih godina radnog staža u državnim tijelima, kao i uvećanje koeficijenata složenosti, ( 4% od 20 do 29 godina, 8% od 30 do 34 godine i 10 %  za 35 više godina ostvareno radnog staža u državnim tijelima ), odnosno prava koja su ugovorena kolektivnim ugovorima i to kao uvećanje koeficijenta složenosti poslova radnog mjesta obavještavamo članove da mogu putem OS MUP-a u roku 15 dana po primitku rješenja podnijeti žalbu Odboru za državnu službu na Rješenje, a po potrebi i tužbu radi zaštite navedenih prava iz kolektivnog ugovora.

Za podnošenje žalbe potrebno je dostaviti presliku rješenja, potpisanu dostavnicu i potpisanu odvjetničku punomoć koja se nalazi u privitku dopisa.

Isto možete dostaviti putem faks-a: 01/4570-594,  spec. 207-44,  putem mail-a na mail adresu OS MUP-a zpali.osmupa@gmail.com ili na mail adresu odvjetničkog ureda Zlatko Kovačić:  odvjetnik.kovacic@gmail.com. Također odvjetnički ured možete kontaktirati na broj telefona 098/304-608.

Predsjednik

Siniša Mihelić

ODVJETNIČKA PUNOMOĆ OVDJE

ostale novosti koje ste možda propustili