Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Vatrogasna karavana plovi dalje!

Jučer, 21.06.2018. (četvrtak) je startala još jedna Vatrogasna karavana – Sava 2018. koja je okupila brojna vatrogasna društva, bilo da spadaju pod Javne vatrogasne postrojbe (JVP), bilo da su bazirana na dobrovoljnoj bazi (DVD).

 

Projekt, koji se održava već treću godinu, organizacijski i idejno vodi g. Ivica Pavlaković (Zamjenik predsjednika OS MUP-a, i Povjerenik za Ravnateljstvo policije, te Predsjednik Odbora za vatrogastvo OS MUP-a) u suradnji sa kolegama i članovima Odbora za vatrogastvo Općeg sindikata MUP-a.

 

Jučer je bilo u planu okupljanje u Rugvici, spuštanje plovila u Savu u Oborovu te nastavak plovidbe Savom do Jasenovca (Palanjak, Sisak, Gušće, Jasenovac:  DVD Rugvica, DVD Oborovo, DVD Palanjak, Lučka kapetanija Sisak, VZG Sisak, DVD Gušće, DVD Jasenovac).

U Jasenovcu se noćilo, ali osim dobrog društva, noć je dodatno upotpunjena pobjedom naše nogometne reprezentacije nad Argentinom, u kojoj je Hrvatska slavila vatrenih 0:3.

Otvorenje III Vatrogasne karavane – Sava 2018., kao i samo četverodnevno događanje podržali su mnogi, te je tako sreću i mirnu vodu ispred Ureda gradonačelnika Grada Zagreba poželio i g. Pavle Kalinić, pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, g. Mladen Jurin, g. Matej Baturić, te g. Mato Čičak, Načelnik Općine Rugvica.

 

Medijski su karavanu popratile portali te televizijske kuće i radijske postaje kao HRT, RTL, Sportska TV, Narodni radio, Radio Nova Gradiška i drugi.

 

Posted by Zdravko Varzić on Thursday, June 21, 2018

 

Danas je u planu ruta: Jasenovac-Stara Gradiška-Dolina-Orubica (DVD Jasenovac, DVD Orubica), dok je za subotu predviđena plovidba Savom od Slavonskog Kobaša (DVD Slavonski Kobaš), VZO Oriovac (DVD Oriovac), Slavonski Brod (JVP Slavonski Brod).

 

Povratak se planira u nedjelju, 24.06.2018., cestom, i to zahvaljujući ljudima iz logistike koji su u karavani na kopnenom dijelu rijeke Save i koji vode brigu ne samo o dovoljnoj količini goriva za plovila, nego i svim ostalim sastavnim zadacima unutar jedne kvalitetne logističke podrške.

 

 

Ukoliko ste u blizini toka Save prema Slavonskom Brodu, izađite i dajte im podršku!

Na kraju, iako je ovo edukativno-taktičko-tehničko okupljanje i vježba vatrogasaca i drugih srodnih službi, svi oni postoje kako bi NAMA pomogli u kritičnim situacijama!

 

Zato, dajte im podršku barem na način da ih dočekate na obali Save.

 

Dio slika donosimo u nastavku, dok ostale slike možete pogledati na Facebook stranicama:

 

Općeg sindikata MUP-a  

Vatrogasne karavane – Sava 2018. te na webstranici

Odbora za vatrogastvo OS MUP-a

 

ostale novosti koje ste možda propustili