Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

I ove godine, dočekali smo obilježavanje Dana policije u možda najizazovnijem vremenu za policajca nakon Domovinskog rata.

Pandemija, lockdown, potresi, migrantska kriza, – puno terenskih aktivnosti za mnoge policijske službenice i službenike daleko od vlastita doma i obitelji, puno osobnih odricanja izvan očekivanih zahtjeva službe, puno pojedinačne žrtve, puno istinskih herojskih djela naših kolega diljem domovine.

I ove godine su na nas pucali, zalijetali se automobilima na naše kolege, izguravali nas s ceste, suludo bježali ulicama Zagreba, Osijeka, Splita, Pule, Zadra, uhićivali smo višestruke ubojice, sudjelovali u traganjima i spašavanjima u suradnji s našim trajnim partnerima s kojima zajedno gradimo bolju budućnost zemlje – vatrogascima, pravosudnim policajcima, medicinskim djelatnicima, hitnom službom, DUSZ-om i civilnom zaštitom.

Unatoč svim izazovima, koje svaka nova godina maštovito postavi ispred nas – potrudili smo se i potrudili ste se da naš obraz ostane čist, da na naša djela može biti ponosan svatko i da naša dobra djela budu dugotrajno ugrađena u svijest onih kojima smo najviše pomogli.

Neka Vam je svima sretan Dan policije i neka vas budno čuva Sv. Mihovil.

ostale novosti koje ste možda propustili