Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Podrška našim učiteljima pri provođenju štrajka!

Pomno pratimo razvoj događaja povodom organiziranog štrajka prosvjetnih radnika, nositelja intelektualnog razvoja ovog društva, te putem ovog priopćenja želimo kao Opći sindikat MUP-a RH našim sugrađanima i onima s kojima često dijelimo sudbinu “marginalizacije” na društveno-socijalnoj ljestvici izraziti potpunu i bezrezervnu podršku pri provođenju svih mirnih i dostojanstvenih aktivnosti u vezi sa štrajkom i najavljenim prosvjedom za dan 25.11.2019. na Trgu bana Josipa Jelačića s početkom u 12:00 sati.

Kako i sami svjedočimo – policijski službenici u RH, trenutačno su se solidarizirali, osobno i pojedinačno što je vidljivo i po medijima i po društvenim mrežama.

U duhu najavljenog potencijalnoga štrajka i policijske struke, pratimo razvoj situacije, komuniciramo s partnerima i čekamo zajedničko zauzimanje stava i postizanje konsenzusa oko najvažnijih pitanja – prvenstveno pitanja socijalne, ali i društvene prirode. Plaće – mirovine – otpremnine!

Također želimo izjasniti nezadovoljstvo načinom kako “reprezentativni” policijski sindikati “pregovaraju” – odnosno ne podržavamo niti način provođenja pregovora, niti stil pregovaranja niti po koji već put viđenu potpunu ignoranciju stvarnog članstva, kako njihovog tako i ostalih policijskih službenika.

Smatramo da je postizanje konsenzusa između sindikata oko važnih pitanja iznimno važno ne samo za policijske službenike, nego i za državu u cjelini, stoga apeliram na “reprezentativne” kolege predsjednike sindikata, da se vrate svojim osnovnim dužnostima, a to je zastupanje policijskog službenika!

Učitelji i profesori, kako su nam bili uzor i vodilja u našem odrastanju, definitivno nam imaju još uvijek načina i dovoljno pedagogije pokazati nam “kako se to radi” na učinkovit, pristojan i dostojanstven način.

Uz vas smo!

Predsjednik OS MUP-a

Tomislav Teri

ostale novosti koje ste možda propustili