Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Prošlo je 29. godina od osnutka najelitnije i najstarije Hrvatske policijske postrojbe – Antiterorističke jedinice Lučko, čiji su ratni pripadnici bili „prvi u ratu“, a danas  „prvi u miru“. – gradili svoju doktrinu vjernosti domovini i svima nama bili uzor – i u mirnodopsko vrijeme podnijeli i onaj možda i najvažniji teret – prenošenje znanja, iskustva, filozofije i stava njihovim nasljednicima.

U današnje vrijeme modernih svjetskih izazova – dodatan osjećaj sigurnosti svih građana ove zemlje stvara sposobnost i srčanost pripadnika ATJ Lučko uz ostale policijske postrojbe,  da se nose sa svim izazovima civilnog društva – otmicama, visokorizičnim uhićenjima, nadzorima i pretragama terena, protueksplozijskim djelovanjem ispod površine vode, antiterorističkim –  operativnim aktivnostima, osiguranja međunarodnih i domaćih državnih dužnosnika, suradnja s međunarodnim policijskim organizacijama, između ostalih stoje uz bok drugih 35 Europskih elitnih antiterorističkih postrojbi u sklopu Atlas organizacije – namijenjene za združenu borbu protiv terorizma.

Ovim putem, u ime Općeg sindikata MUP-a, te u moje osobno ime sa izrazitom čašću i ponosom čestitam svim aktivnim pripadnicima ATJ Lučko, kao i njihovim prethodnicima, dan osnutka jedinice, uz želje za uspješnim daljnjim obavljanjem svih kompleksnih zadaća koje se stavljaju pred vas kao svakodnevni profesionalni pa i osobni izazovi, a sve  kako bi mi svi ostali bili sigurniji.

– 29. obljetnica u nizu,  kao prva Hrvatska formalno osnovana postrojba 07.09.1990. god. iz čijih redova su stasale generacije vojnih generala, vrhunskih policijskih rukovoditelja,  te neki od najboljih vojnika koje je Hrvatska ikada imala, iz čijih su se redova osnivale najelitnije vojne postrojbe, a koje postoje i danas i slove za elitu u vojnim redovima.

Uz trajnu zahvalnost i pijetet svim poginulim pripadnicima ATJ Lučko koji su život časno poklonili republici Hrvatskoj, neka im je vječna slava i hvala.

 

Za naše mlađe policajce i građane koji nisu imali prilike iz prve ruke osjetiti i doživjeti važnost i snagu Antiterorističke jedinice Lučko – donosimo  video iz arhive HRT-a.

 

 

 

Izvor: Youtube – autorska prava – Hrvatska radio televizija

Fotografija: Privatna kolekcija – autorska prava – B.L.

Predsjednik Općeg sindikata MUP-a

Tomislav Teri

ostale novosti koje ste možda propustili