Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Na inicijativu i organizaciju policijskog službenika PP Virovitica Marija Kovač, člana Općeg sindikata MUP-a – podružnice PU Virovitičko-podravske, Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine” organizirala je 3. Memorijalnu utrku Virovitica – Gradina, na kojoj se i ove godine trčalo u spomen na hrvatske branitelje i hrvatske policajce poginule u Domovinskom ratu.

 

U ovogodišnjoj utrci sudjelovali su trkači iz Virovitice, Slatine, Našica, Nove Bukovice i Gornje Gračenice, a ispratili su ih između ostalih i zamjenik župana Darko Žužak, pročelnica Grada Virovitice Mirjana Terlecky, načelnik Policijske uprave VPŽ Siniša Knežević, predstavnici braniteljskih udruga i ostali građani, dok je pomoć oko organizacije ove utrke pružena od strane Općeg sindikata MUP-a i Podružnice OS MUP-a PU Virovitičko-podravske.

 

Uz Policijsku upravu virovitičko-podravsku, nezaobilaznu podršku su pružili i Grad Virovitica te Općina Gradina.

 

U Gradinu su učesnici utrke stigli predvečer, a gdje su ih dočekali predstavnici Općine Gradina, te su zajedno obišli mjesno groblje u Gradini gdje su odali počast poginulim braniteljima.

 

Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine” je ove godine već trčala štafetni ultra-maraton u ožujku, i to od 23. do 25.03.2018. pod nazivom “Od Velikog do Malog Vukovara“, čime su željeli na simboličan način “spojiti” Vukovar i Sunju, dva Grada-heroja koja su uništena do temelja.

 

Ovim maratonom “Glasnici istine” još jednom potvrđuju da ne odustaju od svog nauma da održavaju “živim” spomen na sve žrtve Domovinskog rata, kako branitelja raznih tadašnjih postrojbi, tako i civila, i na taj način ne daju da se zaborave niti žrtve na području od Virovitice do Gradine!

 

Slike je ustupila PU Virovitičko-podravska

ostale novosti koje ste možda propustili