Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Poštovani članovi,

U sklopu nadogradnje i unaprijeđenja stranica i informatičkog sustava sindikata dana 29.04.2019. s početkom u 11,00 sati pa do 30.04 na 01.05.2019. do ponoći obavljat će se programersko informatički radovi na stranicama i pratećim sustavima (e-mail računima i dr.) pa su mogući kraći zastoji u radu dok se ne izvrši transfer svih podataka na novi poslužitelj – server.

Također, svi korisnici službenog e-mail računa (vašeime@osmupa.hr) a koji se  koriste  webmailom  i dalje će ga nastaviti koristiti nesmetano, dok oni korisnici koji su za uporabu e-mail sandučića koristili vanjske klijentske aplikacije poput Outlooka , Mailbirda ili slične aplikacije morati će unijeti nove postavke za dolazne i odlazne e-mail poruke, a koje ćemo objaviti ovdje na stranicama. 

Također preporuka je da svi (bez obzira koristite li lokalnu aplikaciju ili webmail) koji imaju bitnije e-mail poruke, a primljene su u periodu od 15.04.2019. do danas da ih lokalno pohrane, jer postoji mogućnost da se od zadnjih nekoliko dana poruke primljene na službene mailove ne prenesu na novi poslužitelj zbog trenutka kada je napravljen paket za prijenos svog sadržaja na novi poslužitelj – odnosno isti ne obuhvaća novo-pristigle poruke u datoteci, tako da se neće niti prenijeti.

Poveznica za pristup webmailu biti će ugrađena i u samo sučelje stranice, o čemu ćemo vas na vrijeme obavijestiti. Također planirajte izbjegavati slanje važnih email poruka drugim korisnicima na domeni @osmupa.hr do dovršetka posla kako se isti ne bi izgubili.

Hvala na razumjevanju,

 

 

ostale novosti koje ste možda propustili