Taking too long? Close loading screen.

 

2014-03-03_100911Poštovane članice i članovi,

 

U prilogu Vam dostavljamo poziv Matice hrvatskih sindikata , članovima Sindikata udruženih u Maticu za prvosvibanjski prosvjed koji će se održati U Sisku.

Molimo sve povjerenike da izvijeste članove o vremenu i mjestu održavanja prvosvibanjskog prosvjeda. OS MUP-a neće organizirati prijevoz na prosvjed, ali se u dogovoru sa povjerenicima za policijske uprave može pokriti eventualni putni trošak ukoliko se na nivou policijskih uprava organizira samostalan dolazak naših članova.

 

Predsjednik:

Siniša Mihelić

 

2015-04-27_202610

__________________________________________________________________________

ČLANOVIMA I POVJERENICIMA SINDIKATA UDRUŽENIH U MATICU HRVATSKIH SINDIKATA

PREDMET: Poziv na prvosvibanjski prosvjed u Sisku

Zagreb, 16. travnja 2015.

Drage kolegice i kolege!

Prosvjedno obilježavanje Međunarodnog praznika rada sindikalne će središnjice ove godine organizirati u Sisku. Zašto Sisak? Hrvatska industrija od početka devedesetih godina doživjela je brojne udarce; stradala je u ratu, uništavana je u pretvorbi i privatizaciji, a sada je želi dokrajčiti katastrofalna ekonomska politika. Upropaštene su metalna i drvna industrija, tvornice tekstila i kože. Uništavački pohod sada kreće i na jedino što je preostalo; prerađivačku, naftnu i petrokemijsku industriju. Sisak je prošao kroz sve faze ovog gospodarskog uništenja. Radi loših politika taj grad je od proizvodnog diva postao grad napuštenih tvornica i otpuštenih radnika. To ne mora biti tako. Sisak, kao i ostatak Hrvatske, ima veliki potencijal postati proizvodna sila kakva je bio prije devedesetih godina. Ima prirodne resurse, postrojenja koja čekaju obnovu i prije svega vrijednog radnika koji svojim rukama može sve to podići.

Ove godine prosvjedom u Sisku – simbolu hrvatske industrije, podsjetit ćemo na hrvatske razvojne potencijale i na opasnost od loše ekonomije koju vodi naša Vlada i tako vodi u propast i ovo malo što je od industrije ostalo. Pružit ćemo podršku tamošnjim nezaposlenima i zaposlenima čija je radna budućnost neizvjesna. Podsjetit ćemo i na ostale hrvatske gradove čiju su proizvodnju godinama sustavno uništavale pogrešna politika i pohlepa. Zatražiti ćemo hitan zaokret postojeće gospodarske politike u smjeru spašavanja hrvatske industrije i hrvatskog radnika jer zapamtimo: nema razvijene zemlje bez razvijene industrije i nema radnih mjesta bez proizvodnje!

 

JAVNI PROSVJED ĆE SE ODRŽATI U SISKU, U PETAK, 01. SVIBNJA 2015. GODINE!OKUPLJANJE NA PROSTORU GRADSKE TRŽNICE KONTROBA U SISKU, OD 09:00 DO 10:00 SATI.U 10:00 SATI PROSVJEDNA ĆE POVORKA KRENUTI PREMA PROSTORU VELIKOG KAPTOLA, GDJE ĆE SE PROSVJED ODRŽATI.PREDVIĐENI ZAVRŠETAK PROSVJEDA JE OKO 11:30 SATI.

 

Prvosvibanjski prosvjed je i najbolja prigoda za izražavanje našeg nezadovoljstva svim udarima na hrvatskog radnika počevši od sustavnog derogiranja kolektivnih ugovora, protupravnog uskraćivanja prava, rastakanja demokratskih instituta i sramotnih presuda Ustavnog suda.

Uslijed jako teške gospodarske i socijalne situacije u zemlji, Matica hrvatskih sindikata, kao i ostale sindikalne središnjice, pozivaju Vas da se odazovete na najavljeni javni prosvjed, kako bismo zajedno i solidarno ukazali na probleme i iskazali našu zabrinutost za budućnost ove zemlje!

 

Srdačno vas pozdravljamo!

 

 

Za Maticu hrvatskih sindikata

Vilim Ribić, predsjednik, v.r.

Mirela Bojić, glavna tajnica, v.r.

  1. MATICA_Poziv na prvosvibanjski prosvjed_Sisak 01 05 2015
  2. UPUTE ZA SUDIONIKE PROSVJEDA_1svibnja2015_SISAK