Taking too long? Close loading screen.

 

thumbIUCFHBBCPoštovane članice i članovi,

 

Udruga Franak kontaktirala je MATICU HRVATSKIH SINDIKATA, čiji smo član,  sa molbom za podrškom njihovom prosvjedu protiv nezakonitih kamata, valutnih klauzula i lihvarskih banaka, stoga Vam prosljeđujemo njihov poziv na prosvjed. Budući da su nas direktno kontaktirali i članovi sindikata a, koji su ujedno i članovi Udruge Franak smatramo da bi smo se svakako trebali odazvati pozivu na prosvjed.

 

Prosvjedom se ukazuje na nepoštenje „hrvatskih“ banaka, njihovo ignoriranje hrvatskog pravosuđa kroz nepoštivanje pravomoćnih sudskih presuda i plan banaka da ono što su učinili korisnicima kredita u švicarskim francima (CHF) u bliskoj budućnosti učine svim korisnicima kredita u eurima (EUR). Posljedica neće biti pošteđeni ni korisnici kredita u kunama.

Skok rata kredita u eurima (za gotovo dvostruko) je najavio i guverner HNB-a g. Vujčić.

Ukoliko ste i sami pogođeni kreditom u „švicarcima“ ili im samo želite pružiti podršku možete im se pridružiti na javnom prosvjedu koji će se održati 25.4.2015. od 10-12h, na Trgu Francuske republike u Zagrebu.

 

Organizaciju i troškove prosvjeda snosi Udruga Franak te možete kontaktirati njih radi prijevoza autobusom ili ako želite aktivno sudjelovati u prosvjedu. Njihove upute sa kontakt e-mail adresama te poziv na prosvjed Vam prosljeđujemo u privitku ovoga e-maila.

 

Predsjednik

Siniša Mihelić

 

====================================================================================

Poštovane članice i članovi Sindikata, poštovane članice,

članovi i simpatizeri Udruge Franak

Kao što Vam je već poznato, u subotu, 25. travnja 2015.g., s početkom u 12,00 sati, organiziramo veliki prosvjed u Zagrebu.

Pozvani ste svi Vi kao članovi naše Udruge, a dobrodošli su i svi oni koji nas žele podržati (uz zamolbu za uvažavanjem činjenice da je ovo prosvjed Udruge Franak te da se na istome mogu isticati obilježja ostalih udruga ili organizacija, ali će transparenti predstavljati isključivo poruke Udruge Franak).

 

Udruga Franak će vlastitim sredstvima financirati sve troškove organizacije prosvjeda.

Molimo da se u svezi sudjelovanja na prosvjedu, sukladno Vašem prebivalištu,  javljate regionalnim koordinatorima i povjerenicima Udruge Franak (e-mailom ili telefonom), kako biste na vrijeme rezervirali svoje mjesto u autobusima. Prilikom javljanja naznačite želite li u organizaciji prosvjeda ili na samom prosvjedu sudjelovati:

 

a) aktivnim pomaganjem u organizaciji i realizaciji prosvjeda (npr. organizacija prijevoza, odgovorna osoba u autobusu, redar na javnom okupljanju ili dr. aktivnosti na prosvjedu) – obavezno ostavite svoje podatke (ime i prezime, OIB), grad i kontakt-telefon;

 

b) samo sudjelovanjem na prosvjedu kao član Udruge, bez ikakvih drugih zaduženja; u tom slučaju navedite samo koliko osoba prijavljujete za sudjelovanje, ime i prezime svih osoba, grad i kontakt-telefon.

Napominjemo da maloljetne osobe ne smiju sudjelovati u prosvjedu.

E-mail adrese za javljanje su sljedeće:

 

akcije.juznijadran@gmail.com

akcije.srednjijadran@gmail.com

akcije.sjevernijadran@gmail.com

akcije.sredisnjahrvatska@gmail.com

akcije.sjeverozapadnahrvatska@gmail.com

akcije.slavonija@gmail.com

 

Sukladno Vašim mogućnostima aktivnog doprinosa organizaciji prosvjeda, naši koordinatori i povjerenici će Vas u slučaju potrebe kontaktirati te angažirati, odnosno dogovoriti daljnju zajedničku suradnju. Svaka povratna informacija o sudjelovanju potrebna nam je što prije, radi precizne procjene broja sudionika na prosvjedu, kao i što kvalitetnije organizacije istog.

Podsjećamo i da je Udruga Franak na svojoj Facebook stranici objavila poziv da predlažete sadržaj natpisa na transparentima koje ćemo nositi na prosvjedu, te Vas molimo da ih i nadalje šaljete (uz napomenu da nisu dozvoljeni natpisi uvredljivog sadržaja, govor mržnje i sl.), a nakon što se odaberu oni najbolji i najefektniji, započet ćemo sa izradom istih.

 

Također, još jednom zamoljavamo sve članove koji do sada nisu regulirali svoju obvezu uplate članarine za ovu godinu, da isto učine što je prije moguće, kako bismo bili u mogućnosti pokriti sve troškove organizacije prosvjeda. U tom smislu, dobrodošle su i sve eventualne donacije.

O svim daljnjim aktivnostima vezanima uz naš veliki prosvjed redovito ćemo Vas izvješćivati e-mailom, te na našim web i Facebook stranicama.

 

Zahvaljujemo na podršci i nadamo se Vašem odazivu – svi zajedno, 25. travnja u Zagrebu!

Mjesto okupljanja je Trg dr. Franje Tuđmana u vremenu od 10 do 12 sati.

 

Vaša Udruga Franak

  1. POZIV UDRUGE FRANAK PDF
  2. LETAK