Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

17. rujna 2018. godine na Policijskoj akademiji, Av. Gojka Šuška br. 1 u Zagrebu, održana je cjelodnevna godišnja vježba interventne policije.
U sklopu te vježbe prezentirane su borilačke vještine, rad policijskih službenika s naoružanjem i rad interventne policije sa službenim psima.
Naravno, prikazane su vježbe uspostave javnog reda i mira narušenog u većem obimu i taktika postupanja policije prilikom rada na visinama u suradnji sa vatrogasnom službom Grada Zagreba.

 

Uvodni pozdravni govor za 200-tinjak stranih i domaćih uzvanika održali su Zapovjednik interventne policije g. Damir Barić, Glavni ravnatelj policije g. Nikola Milina i Ministar unutarnjih poslova g. Davor Božinović.

 

Prezentirano je rukovođenje i rješavanje krizne situacije na temu AMOK u kojoj je prikazana koordinacija i suradnja sa specijalnom policijom, Upravom za posebne poslove sigurnosti iz domene osiguranja i zaštite štićene osobe, protueksplozijske službe, a u vježbi su sudjelovala i tri policijska helikoptera, nekoliko zemaljskih medicinskih timova, vatrogasci Grada Zagreba i dr.

 

Nakon prikazanih prezentacija vježbi izvršen je postroj svih sudionika vježbe (oko 900 sudionika) te je rukovoditelj vježbe i zapovjednik IJP PU Zagrebačke g. Mario Bencek podnio prijavak Ministru unutarnjih poslova g. Davoru Božinović i Glavnom ravnatelju policije g. Nikoli Milina.

 

Prezentirana je i nova oprema i naoružanje kojim raspolaže interventna policija i koja je nabavljena ove godine.
U knjižnici Policijske škole “Josip Jović” predstavljena je knjiga „TONFA“, autora g. Ivana Hodak, pomoćnika zapovjednika IJP PU Karlovačke.
Predstavljen je i nov način edukacije – Cyber igra, kao nova metoda policijskih službenika prevencije kriminala i promicanja svijesti o opasnostima u digitalnom društvu.

 

U Hrvatskoj se sva javna okupljanja i sportski događaji održavaju uz osiguranje interventne policije tako su u 2017. godini interventni policajci sudjelovali u 36.000 takvih događaja. Od toga, sportski događaji čine 200-tinjak angažmana interventne policije.

 

Ivica Pavlaković
Zamjenik predsjednika OS MUP-a

 

ostale novosti koje ste možda propustili