Ultramaraton GLASNIKA ISTINE: “Od Velikog do Malog Vukovara”

 

“Glasnici istine” je udruga maratonaca koja ne dozvoljava da se zaborave uništenja iz Domovinskog rata – bilo poginulih, ranjenih, nestalih branitelja i civila, bilo živih koji pamte i pate, bilo uništenja cijelih gradova i infrastrukture.

 

Tako su sada trčali štafetni maraton od 23. do 25.03.2018. pod nazivom “Od Velikog do Malog Vukovara”, čime su željeli na simboličan način “spojiti” Vukovar i Sunju, dva Grada-heroja koja su uništena do temelja.

 

Sam maraton je bio dugačak 330 km, a organizacijski su ga, uz podršku Virovitičko-podravske županije te Grada Vukovara i Općine Sunja, odradile udruge: Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine”, Udruga hrvatskih branitelja liječenih od PTSP-a VPŽ, Extreme team Baraberi Belišće, Udruga maratonaca Sisačko-moslavačke županije “Heroji ne umiru”, rekreativci grada Našica predvođeni Tomislavom Galom na čiju je inicijativu i pokrenuta organizacija ovog ultramaratona. Uz Virovitičko-podravsku županiju, podršku ovom događaju dali su i Grad Vukovar i Općina Sunja.

 

Jedan od maratonaca koji je otrčao svih 330 kilometara je i naš član – g. MARIO KOVAČ!
Mario je uzoran policijski službenik PP Virovitica koji uvijek daje maksimum od sebe, a što je pokazao i sada pretrčavši cijelu zacrtanu rutu.

 

Da biste shvatili što znači pretrčati 330 kilometara trase, pokušajte samo zamisliti kako vam je kad nakon svojih smjena na radnom mjestu trebate SJESTI u vozilo i prijeći (udobno!) jednu takvu dionicu zaštićeni od kiše, vjetra, hladnoće i komotno…

 

Podršku im je pružio i OS MUP-a koji je primio Zahvalnicu od organizatora, na kojoj i ovim putem zahvaljujemo!

 

Ultramaratonci, NEDAJTE da se zaboravi!