Taking too long? Close loading screen.KASA UZAJAMNE POMOĆI


KUP OS MUP-a

Kase pomoći kreirane prema Vašim potrebama
Na usluzi u bilo koje doba, samo ispunite pripadajuće formulare
Ukoliko niste član našeg sindikata, učlanite se kako bi koristili pozajmice

Imate pitanje?

ČLAN

5 kn uplata – do 12.000,00 kuna / 10 kn uplata – do 24.000,00 kuna
Kratkoročni zajam u omjeru 1 : 3,1 s uplatama u KUP
1% troškovi do 12.000 kuna 12 mj. otplata, 2% troškovi do 24.000 kuna/24 mj. otplata

Provjeri detalje

STALNI ČLANOVI KASA & FORMULARI

Poštovani, 

 Izvješćujemo Vas da je Za članove Općeg sindikata MUP-a utemeljena Kasa uzajamne pomoći – „ KUP „
Član KUP-a može biti svaki zaposlenik koji je zasnovao radni odnos na neodređeno vrijeme u Ministarstvu unutarnjih poslova, a član je Općeg sindikata ministarstva unutarnjih poslova.

Član KUP-a postaje se potpisivanjem izjave o dobrovoljnoj obustavi od plaće za članstvo u KUP-u, zahtjeva za administrativnu zabranu koji iznosi 5 kuna mjesečno za isplate kratkoročne pozajmice do 12.000,00 kuna i 10 kuna mjesečno za pozajmice do 24.000,00 kuna.
Član KUP-a koji nije zatražio pozajmicu obavezan je također potpisati zahtjev za administrativnu zabranu koji iznosi 5 kuna mjesečno za članstvo u KUP-u.
Visina kratkoročnog zajma može iznositi ( 1: 3,1 ) više od ukupnog članskog uloga tražioca zajma.

Maksimalni iznos kratkoročnog zajma za zajmoprimca utvrđuje se na način da mjesečne otplate zajma sa mjesečnim članskim ulogom i ostalim administrativnim zabranama ne mogu iznositi više od 1/3  plaće zajmoprimca i ne može iznositi više od 24.000,00 kn.
Svaki član Kase kod podizanja zajma plaća Kasi u ime manipulativnih troškova 1 do 2 % od podignutog iznosa zajma ovisno o broju mjesečnih rata

– 1% do 12 rata
– 2% do 24 rate,  

Kratkoročni zajam u iznosu do 12.000,00 kn daje se članovima KUP-a s rokom otplate do 12 mjeseci, a zajam u iznosu većem od 12.000,00 kn daje se s rokom otplate do 24 mjeseca.

Pismeni zahtjev za kratkoročni zajam podnosi se središnjici sindikata osobno ili putem povjerenika Podružnice na nivou PU, a u slučaju da ista nije ustrojena putem povjerenika na nižim razinama.
Pravilnik o poslovanju kase uzajamne pomoći možete pročitati OVDJE.

Izjavu o članstvu, obustavi za članski ulog i zahtjev za kratkoročni zajam možete preuzeti kod povjerenika Sindikata ili u središnjici, a isti se nalaze KASA FORMULARI OVDJE.

 


PONUDE NAŠIH PARTNERA

Ostanite u toku s pogodnostima koje se Vama kao članovima pružaju. Obavijestite kolege kako bismo mogli povećati obujam ponuda.