Održan 2. Memorijalni polumaraton Virovitica – Gradina

Na inicijativu i organizaciju policijskog službenika PP Virovitica Maria Kovač,  uz pomoć i sudjelovanje Udruge za promicanje vrijednosti  Domovinskog rata „Glasnika istine „ ,  te podružnice Općeg sindikata PU Virovitičko – podravske,  dana 18.07.2017 godine održan je drugi memorijalni polumaraton u spomen na hrvatske branitelje i policijske službenike PU Virovitičko – podravske  koji su poginuli u Domovinskom ratu .

Nakon odavanja počasti na spomen obilježju poginulim policajcima ispred Policijske uprave u Virovitici, maratonci su krenuli put Gradine.

Memorijalni maraton je održan na relaciji Virovitica – Gradina  u dužini od 15 km  na kojemu su uz članove Općeg sindikata sudjelovali  i Pavo Tutenov,  Goran Draksler,  Željko Nikolić – grad Slatina,  Goran Špehar,  Siniša Kanis – grad Našice,  Igor Vuković  – grad Kutina,  te Igor Vuković,  Kruno Tomljanović,   Zlatko Keserica,  Melita Posavac i Vlatka Lovrenc – Poljanac  iz grada Virovitice,  kao i sam organizator Mario Kovač.

Maratonci su se na svom putu zaustavili i odali počast na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Lukaču i Bačevcu, a krajnji cilj bilo je spomen obilježje na groblju u Gradini gdje su uz nazočnost članova obitelji i rodbine poginulih, kao i načelnika Općine g. Marka Ajčeka i predstavnika HVIDR e Virovitica odali počast poginulim hrvatskim braniteljima iz te općine.

Manifestaciji je prisustvovao i sindikalni povjerenik Općeg sindikata  PU Virovitičko – podravske Siniša Knežević.